Митрополит Київський і всієї України Епіфаній взяв участь у заходах з нагоди інавгурації президента Володимира Зеленського, що відбулася в приміщенні Верховної Ради України 20 травня.

На урочисту церемонію прибули також й інші представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

На заходах були присутні президенти України Леонід Кравчук (1991-1994 рр.), Леонід Кучма (1994-2005), Віктор Ющенко (2005-2010 рр.), Петро Порошенко (2014-2019 рр.), представники органів державної влади, іноземні гості.

Згодом на сайті ПЦУ було опубліковане привітання Зеленського зі вступом на посаду від імені митрополита Епіфанія.

Предстоятель ПЦУ побажав новообраному президенту сил, натхнення, мудрості, щоб утілити в життя все те, що потрібне для блага України.

Помісна Українська Православна Церква і особисто я, як Предстоятель, будемо й надалі робити все можливе для того, щоб наблизити перемогу та встановлення справедливого миру. Ми як Помісна Церква, а також у рамках міжконфесійної співпраці, готові долучитися до розроблення та реалізації відповідних стратегій та програм.

 

Також можете розраховувати на нашу підтримку в боротьбі зі злом корупції, у проведенні реформ, спрямованих на поліпшення економіки, утвердження справедливого судочинства, боротьбу з бідністю, від якої потерпають багато наших співвітчизників.

 

Українська Церква послідовно підтримувала та буде надалі підтримувати обраний українським народом і закріплений у Конституції шлях європейського розвитку, сприятиме підвищенню міжнародного авторитету нашої держави. У цій сфері також можете розраховувати на плідну співпрацю.

Comments are closed.