Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон 26 травня освятив новий, Свято-Михайлівський храм у Рівному.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії Української Православної Церкви.

“26 травня, у 5 неділю після Пасхи, про самарянку, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив Чин освячення Свято-Михайлівського храму в Рівному та очолив у ньому Божественну літургію”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за богослужінням архієрею співслужив настоятель протоієрей Богдан Приходько та духовенство єпархії.

“Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагородив протоієрея Богдана Приходька правом носіння палиці”, – додали у прес-службі єпархії.

Храм на честь архістратига Михаїла був закладений 20 листопада 2014-го року і є храмом Свято-Михайлівської громади, заснованої 2009 року.

“Будівництво основного храму, який будується в пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів, що загинули у неоголошеній війні на Сході України, триває. Напередодні, 26 травня, була освячена дерев’яна церква святого архістратига Божого Михаїла, побудована у вигляді рівностороннього козацького хреста, що означає початок повноцінної життєдіяльності храму”, – уточнив настоятель протоієрей Богдан Приходько.

Варто зазначити, що громада Свято-Михайлівського храму Рівного вдячна за допомогу та сприяння у будівництві меру міста Володимиру Хомку, всім депутатам міської ради та членам міськвиконкому, парафіянам, що опікувалися і продовжують допомагати у справі будівництва: Світлані Богатирчук-Кривко, Віктору Жабчику, Сергію Качановському, Олександру Бабату, Роману Курису, Роману Мельнику, Олександру Левицькому, Івану Грунику, Павлу Гальку та багатьом іншим, хто долучився до цієї богоугодної справи та сприяє подальшому зміцненню Української Православної Церкви.

Раніше повідомлялося, що за 27 років незалежності в Україні збудовано вже чотири тисячі православних храмів.

Comments are closed.