14 травня 2019 року митрополит ПЦУ Адріан (Старина), керуючий Богородською єпархією колишньої УПЦ КП, що розташована у Московській області Росії, видав указ про призначення секретарем єпархії ієромонаха Андрія (Грочакова).

Про це повідомляє кореспондент порталу “Релігія в Україні”

Горчаков і Філарет

Статус Богородської єпархії колишньої УПЦ КП, яка діє у Підмосков’ї, після ліквідації УПЦ КП та отримання Томосу про автокефалію ПЦУ, наразі невідомий.

Згідно зі статутом ПЦУ, юрисдикція ПЦУ поширюється лише на територію України, а громади ПЦУ в діаспорі переходять під юрисдикцію Константинопольського Патріархату. Судячи з того, що митрополит Адріан (Старина) 14 травня 2019 року брав участь у резонансній нараді з владикою Філаретом, колишнім Патріархом УПЦ КП, він незадоволений статутом ПЦУ і підтримує Філарета у відновленні УПЦ КП разом з громадами у діаспорі.

Привертає увагу те, що призначення ієромонаха відбулося у день зустрічі митрополита Адріана з Філаретом.

Андрій Горчаков, який фігурує в указі митрополита Адріана як ієромонах, вже давно заявляє, що він князь з княжого роду Горчакова, який походить з часів Київської Русі, єдиний нащадок династії Рюриковичів, що проживає в Україні.

Відомий тим, що 2010 року брав участь в одеському “Руському марші”, де виступав за об’єднання України, Росії та Білорусі у “Святу Русь”. 2012 року він заявляв, що головним чином співпрацює з Одеською та Миколаївською єпархіями РПЦ в Україні (УПЦ МП).

19 лютого 2018 рок, під час благодійного аукціону “Миколаїв, ділись добром” глава Миколаївської облради Вікторія Москаленко вручила Андрію Горчакову нагороду “За заслуги перед Миколаївщиною”.

На своїй сторінці у Facebook Андрія Горчаков називає себе ігуменом скиту преподобного Сергія Радонезького.

2017 року в інтерв’ю журналу Ukrainian Fashion він розповідав, що незадовго до свого 35-річного ювілею отримав третю освіту – богословську.

Comments are closed.