Ректор Київської православної богословської академії, священик Олександр Трофимлюк відреагував на указ владики Філарета, яким той “заборонив його у служінні”.

Відповідний коментар отець Олександр опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні на сайті «Церква.інфо» було оприлюднено «Указ» про «заборону» мене у священнослужінні. Документ опубліковано на бланку Української Православної Церкви Київського Патріархату, з печаткою УПЦ Київського Патріархату та з підписом Патріарха Київського і всієї Руси-України. Мотивацією «заборони» є нібито порушення присяги священика, що зокрема «…буду здійснювати своє служіння… на благо своєї Української Православної Церкви Київського Патріархату».

 

У зв’язку з цим повідомляю таке.

 

1. Згідно з рішенням Помісного Собору УПЦ Київського Патріархату 15 грудня 2018 р. під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про припинення діяльності релігійного об’єднання УПЦ КП шляхом об’єднання та приєднання до Православної Церкви України та після Об’єднавчого Помісного Собору 15 грудня 2018 року та постання Православної Церкви України об’єктивно не існує релігійного об’єднання під назвою «Українська Православна Церква Київського Патріархату».

 

2. Відповідно до цього, як клірик Української Православної Церкви (Православної Церкви України) будь-які розпорядження, опубліковані від імені УПЦ КП, вважаю не дійсними.

Comments are closed.