У Чернівцях на стадіоні “Буковина” 26 травня відбувся євангелізаційний крусейд (місіонерська поїздка, – ред.) “Час вірити” за участю служителів з США Ніккі Круза і Гаррі Вілкерсона. Наприкінці заходу сотні люди вийшли на покаяння.

“Завершився крусейд з Ніккі Крузом і Гарі Вілкерсон. Бог подарував прекрасну погоду і повний стадіон людей. Сотні вийшли до покаяння”, – заявив президент Євангельської теологічної семінарії Василь Войтович.

Крім крусейду, місіонери зустрілися з місцевими чиновниками, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Іnvictory. Зустріч відбулась у кабінеті голови Чернівецької обласної держадміністрації. Під кінець учасники звершили молитву благословення України і уряду.

Організаторами крусейду виступили Об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської в Чернівецькій області, Об’єднання церков Євангельських християн-баптистів і Євангельська Теологічна Семінарія.

Ніккі Круз народився 1938 року в сім’ї шамана і чаклунки, які присвятили себе служінню дияволу. У дитинстві двічі намагався покінчити життя самогубством. Мати била його до втрати свідомості. У п’ятнадцять років хлопець опинився в Нью-Йорку у складі бандитського угруповання “Мау Маус”, названого так на честь кровожерного африканського племені. І вже у 16 років він сам очолив її. Ніккі став жорстоким “звіром”, якого боялася навіть поліція. Коли в черговий раз він потрапив до в’язниці, йому був поставлений “діагноз” психіатра: “Ти мертвий і небезпечний. Для тебе немає надії”.

Та одного разу Ніккі привів членів своєї банди на служіння, де божевільний заради Христа Девід Вилкерсон зібрав 12 ворогуючих банд в одному місці. Під час проповіді Девіда багато хто з двох тисяч бандитів плакали навзрид. Там і сам Ніккі знайшов порятунок… Через служіння євангеліста Девіда Вілкерсона злочинець став місіонером.

Книга Ніккі Круза “Біжи, малюк, біжи” розійшлася світом у кількості 14 мільйонів копій, ставши бестселером. 2011 року в Голлівуді було знять фільм за реальними подіями його життя. Вже протягом півстоліття Ніккі Круз проводить у різних країнах світу величезну соціальну роботу з важкими підлітками, а також з людьми, які не мають надії на майбутнє. Сам Ніккі – сімейна людина, 2011 року подружжя Круз відсвяткувало золоте весілля.

Comments are closed.