Предстоятель ПЦУ Епіфаній 28 травня зустрівся з послом Польщі Бартошом Ціхоцкі, якого супроводжувала другий секретар посольства Юстина Гладис.

Сторони обговорили актуальні питання релігійного життя, суспільно-політичну ситуацію та міждержавні відносини. Було піднято й питання утвердження справжніх духовних цінностей у суспільстві, повідомляє прес-служба Київської митрополії ПЦУ.

Окрім того, йшлося про майбутню співпрацю, зокрема, спільну зустріч з родичами полонених українців, задля залучення уваги світової спільноти до справи їхнього якнайшвидшого звільнення.

“Ми маємо на сході сусіда, який хоче нас полонити, але добре, що на заході є Польща – наш добрий сусід, підтримку якого ми відчуваємо”, – сказав митрополит Епіфаній, дякуючи високоповажним гостям за візит.

Зі свого боку Бартош Ціхоцкі запевнив Його Блаженство, що Польща готова сприяти Україні на шляху її проєвропейського розвитку.

Наступного дня, 29 травня, митрополит Епіфаній провіві зустріч з послом Японії в Україні Такаші Кураі та керівником політичного відділу посольства Дайсуке Мінаміно.

Під час спілкування було обговорено питання дружніх взаємовідносин між Україною та Японією, а також перспективи співпраці у соціальній сфері.

Посол привітав Предстоятеля помісної Української Православної Церкви з визначною подією – отриманням Томосу про автокефалію та зазначив, що духовна незалежність є надзвичайно важливою.

“Ми підтримуємо цілісність та єдність Української Православної Церкви”, – сказав Такаші Кураі.

Comments are closed.