Священик Російської Церкви в Україні відмовився причащати дитину, бо її похрестили у Православній Церкві України.

При цьому священник Московського Патріархату заявив: якби причастив двомісячну дівчинку, порушив би церковні канони, мовляв, “Томос Томосом”, а визнання не відбулося. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на Вікна-новини.

Хрестив дитину військовий капелан, отець Дмитро. Причастити маленьку мешканку Дніпра священнослужитель не зміг, адже потрібно було повертатися у зону проведення ООС. Дитину відвезли до найближчого храму, який, як з’ясувалося, належить до Російської Православної Церкви. На місці батькам відповіли, що Українську Церкву не визнають, а, отже, і причищати дитину не будуть.

“Таїнство здійснює не людина і не Патріарх, а Дух Святий. І казати про те, що воно дійсне чи не дійсне це називається “Хула на Духа Святого” – той гріх, який ніколи не прощається. Священник повинен чинити, як християнин. Християнин, а тим більше священник, не повинен керуватися приписами собору іншої держави, чи помісного собору, а повинен керуватися канонами, якими керується Церква вже дві тисячі років”, – прокоментував інцидент отець Дмитро.

Релігій скандал: священик московського патріархату не причастив дитину хрещену в ПЦУ (Православна Церква України)Це в…

Опубліковано Помісна Церква України Вівторок, 28 травня 2019 р.

На противагу священнику Московського Патріархату, який відмовився причащати дитину, і заявив, що для цього має її перехрестити заново, священники ПЦУ звертаються до 47 апостолівського правила: “Якщо Єпископ або Пресвітер знову охрестить того, хто отримав правильне хрещення, нехай буде позбавлений сану, як той, що насміхається з Христа і смерті господньої”.

Також коментар капелана Дмитра Поворотного було поширено на сторінці “Помісна Церква України” у Facebook:

“Насправді тут все дуже сумно, і проблема не в тому, що вони досі своє невігластво прикривають словом “канони”- це таке, вже звикли, і хто дійсно знається на канонічному праві, ті знають, що це – відверта брехня і маніпуляція! Не тому, що вони свої внутрішні, політично вмотивовані рішення, ставлять вище Канонів Церкви Христової, це не дивно для “Московського православія”. І не тому, що це мене начебто ображає – мене це зовсім не ображає, бо я знаю правду. І не тому, що вони ображають людей, дискримінуючи їх за релігійною ознакою, вони це поняття використовують тільки коли кажуть про ” ганєнія” на них. І не тому, що це родина воїна, вони захищають всю Україну, всіх людей, любої віри та ідеології. Головне в тому, що вони відштовхують людей від Церкви Христової, Церкві, яку Спаситель викупив Своєю кров’ю. Прошу поширити!”.

Comments are closed.