26 травня у місті Страсбург (Франція) відбулось освячення ставропігійного храму РПЦ на честь всіх святих, яке звершив очільник РПЦ Кирил.

В освяченні взяв участь голова представництва РПЦ в Україні (УПЦ МП) при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор (Коцаба), вікарій Київської митрополії.

Крім того, за богослужінням співав хор Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкало), повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт РПЦвУ.

Від імені митрополита Онуфрія, предстоятеля РПЦвУ, з нагоди великого освячення єпископ Віктор передав у дар для іконостасу храму написану монахинями Свято-Архангело-Михайлівського монастиря Одеси ікону новомучеників і сповідників ХХ століття та напрестольне Євангеліє.

Також цього дня у приміщенні католицького кафедрального собору міста Страсбург відбувся концерт хору Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ.

Концерт відвідали Патріарх Московський Кирил із делегацією та католицький архієпископ Страсбурга Люк Равель. Під час концерту прозвучали церковні піснеспіви відомих церковних композиторів.

Опубліковано Василем Михайлюком Вівторок, 28 травня 2019 р.

Нагадаємо, що наступного дня, 27 травня, Патріарх Кирил сварив Україну і висловлював сподівання, що Росію повернуть до Ради Європи, незважаючи на окупацію Криму.

Comments are closed.