У Російській Православній Церкві заявили, що Константинопольський Патріарх не може вирішити проблему, що склалася навколо Православної Церкви в Україні, передає Інтерфакс Релігія.

“Нам відомо про те, що архієпископ Хризостом (Предстоятель Кіпрської православної церкви, ред.) докладає певні зусилля з метою вирішення ситуації, що склалася в Україні. Перш за все я б сказав, що це свідчить про нездатність зараз Константинопольського Патріарха в черговий раз вирішити складну українську ситуацію, яка ускладнена відомими антиканонічними рішеннями Фанара”, – сказав у четвер, 30 травня, журналістам глава синодального Відділу зі взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Він зазначив, що РПЦ неодноразово підкреслювала прагнення і необхідність всеправославного рішення цього питання, оскільки “в односторонньому порядку не виходить це питання вирішити”.

“Думаю, що в якійсь мірі можна розглядати його дії (Хризостома, – ред.) в руслі пропозиції РПЦ (…) Він послідовно веде переговори з представниками різних помісних Церков, кажучи про необхідність вирішення проблеми”, – додав Легойда.

Нагадаємо, видання Сerkvarium повідомляло раніше, що РПЦ марно сподівається на Кіпрського Патріарха у вирішенні українського питання. Адже Хризостом публічно озвучив свій план – досягти єдності між Церквами, сприяти відновленню євхаристійного спілкування, а це прямий докір Москві, адже саме РПЦ у односторонньому порядку його скасувала.

Comments are closed.