У травні 2019 року жертводавці зі Стрийської єпархії УГКЦ на потреби українських військових передали чотири автомобілі. Чин освячення автомобілів звершив єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан Манишин.

Архієрей помолився за солдатів та від імені вірних єпархії подякував за готовність захищати Батьківщину, повідомляє “Релігія в Україні з посиланням на сайт УГКЦ.

Один із автомобілів є пожертвою учасника бойових дій Андрія Снігура та Юрія Чернецького. Другий – подарунок від священника Стрийської єпархії о. Ігоря Марусина та парафіян храму Святих Бориса і Гліба з Жидачева. Ще дві автівки придбали за кошти жертводавців та відремонтували завдяки зусиллям військових капеланів. Три автомобілі передали в зону АТО солдатам Стрийської військової частини, а четвертий – для потреб одного з кораблів ВМС.

Разом з автомобілями спільнота “Добросії”, що діє при кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, передала маскувальну сітку для потреб ВМС України. Це вже 128-ма сітка, яку сплели учасниці спільноти від початку війни на сході України.

За час проведення АТО в храмах Стрийської єпархії звершуються моління за українських військових та за мир в Україні, а також люди через свої пожертви допомагають у придбанні військової амуніції та медикаментів, які передаються безпосередньо у військові підрозділи.

Comments are closed.