Архієпископ Банченський Лонгін (Жар), відомий в РПЦ і РПЦвУ як затятий критик Патріарха Кирила , привіз до Болгарії буковинську чудотворну святиню — ікону Божої Матері “Боянська” для поклоніння.

Також він передав Болгарському Патріарху Неофіту вітання від очільника РПЦ в Україні митрополита Онуфрія, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт РПЦвУ.

Зустріч пройшла 27 травня в будівлі Софійської Митрополії, на ній був присутній митрополит Ловчанський Гавриїл (Дінев), який ініціював відвідування Ловчанської єпархії Болгарської Церкви чудотворною іконою Божої Матері “Боянська”, а також протосингел Софійської митрополії архімандрит Василій (Савов).

Ікону з жіночого монастиря Боянської ікони Божої Матері на Буковині доставили 25 травня. Вона пробуде в Ловчанській єпархії до 2 червня, чудотворний образ відвідає центральні храми регіону. Це вже вдруге буковинську святиню доставляють для поклоніння в Болгарію, минулого разу Боянський образ Богородиці привозили сюди 2008 року.

Архієпископ Лонгін передав присутнім вітання від предстоятеля РПЦвУ митрополита Онуфрія і поділився радістю традиційно добрих відносин між Православними Церквами Болгарії та України. Він розповів про те, як молитвами Богородиці біля чудотворного образу “Боянська” звершується безліч чудес та зцілень.

Сайт РПЦвУ додає, що саме архієпископ Банченський Лонгін (Жар), який тоді був ще священнослужителем, став свідком першого чуда від святого образу. 18 грудня 1993 року, напередодні дня святителя Миколая Чудотворця, під час богослужіння він побачив, що очі Божої Матері на образі наповнюються сльозами.

Comments are closed.