З православного храму св. ап. Петра і Павла, у селі Заволока Сторожинецького району на Буковині, невідомі особи, під керівництвом представників РПЦ в Україні (УПЦ МП), спробували таємно, без згоди церковної громади вивезти майно.

Таку інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ “Православні Буковини”, пише РІСУ з посиланням на Молодий буковинець.

“Це не жителі села Заволока, які у більшості є прихожанами ПЦУ. Це ті, кого привіз МП 24 травня ввечері у село. У Заволоці відбивалися від зайд”, – стверджують “Православні Буковини”.

“24 травня надвечір з храму Петра і Павла представники МП почали вивозити лавиці, тумби та інше майно церковної громади. Люди збіглися, викликали поліцію. І дуже швидко наїхало зо 20 попів МП, які заблокували двері храму. І це не все. Організовано у Заволоку приїхало близько 250 мирян з різних сіл Сторожинеччини і Чернівців”, – йдеться у дописі.

Як прокоментував сільський Голова Захарій Шевчук, головне того вечора було зберегти порядок і законність. Цього досягли. Заїжджі люди тільки тоді покинули подвір’я церкви, коли усі сторони домовились дочекатися рішення суду щодо власності майна, яке намагалися вивезти представники МП з храму Петра і Павла.

Comments are closed.