Священнослужителі РПЦ в Україні поширюють серед вірян різні “містичні” історії та “пророчі” сни про безблагодатність Православної Церкви України.

Такими примітивними методами залякуваннями людей, що цікаво, не гребують навіть священнослужителі, які в РПЦвУ займають високі посади.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Ярослава Міщенко, передає РІСУ.

“Я зараз зайнята у одному невеличкому проекті про російські впливи (церковний аспект). Так ось у мене є розділ (сподіваюся, що його не викреслить куратор) під назвою містичні (психічні) впливи російської церковної пропаганди. Причому мегафонами деколи виступають люди, наче поважні, наче грецьку мову знають, в митрополії працюють”, – зазначила журналістка.

Я зараз зайнята у одному невеличкому проекті про російські впливи (церковний аспект). Так ось у мене є розділ…

Опубліковано Ярославою Олеговною Мищенко Четвер, 30 травня 2019 р.

“Що таке “псевдомістичні” впливи. Це ось такі “сни Вєри Павловни” про безблагодатність нової Церкви. Цей сон розповідає, як прийшли в храм ПЦУ, а там болото… Або ікони обдирають, бо святих там нема”, – додала Міщенко.

Журналістка навела низку снів і попросила, щоби їй надсилали подібні історії для спеціального дослідження.

“Я можу додати ще пару свіжих почаївських міфів. В селі Катеринівка вимерли активісти, які хотіли перевести церкву в Помісну. А ще, у мамочок, які дітей причащають в ПЦУ, вони хворіють. В Хмельницьку священик, який перевів церкву до ПЦУ, був не в змозі прочитати Євангеліє. Ну і сльози, і сміх, і реальна проблема”, – додала журналістка.

Comments are closed.