4 червня у приміщенні Київської православної богословської академії відбулася презентація книги проректора з наукової роботи КПБА професора протоієрея Віталія Клоса “Автокефалія Української Церкви: огляд від Хрещення до Синодального Томосу”.

У книзі висвітлений двохтисячолітній шлях Української Церкви до автокефалії, а також обґрунтовано богословські, канонічні та церковно-історичні засади автокефалії, передає прес-служба Київської митрополії ПЦУ.

На початку презентації зі вступним словом виступив протоієрей Віталій Клос, який повідомив, що книга є певною спробою осмислити та проаналізувати все те, що стосувалося питання незалежності Української Церкви впродовж 2 тисяч років.

Під час презентації з вітальним словом виступив директор Інституту археографії та джерелознавства Георгій Папакін, який зазначив, що книга є надзвичайно важливою саме зараз, оскільки вона дає розуміння процесу автокефалії та кінцевого результату отримання Томосу.

Також вітальні слова сказали професор кафедри соціальних комунікацій Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін КПБА Алла Бойко, Старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського Національної академії наук України Дмитро Гордієнко та кандидат богословських наук,  доцент кафедри богослів’я та філософії КПБА протоієрей Павло Мельник.

У заході також взяли участь студенти Київської православної богословської академії.

Модератор презентації – старший викладач кафедри богослів’я та філософії КПБА диякон Михайло Омельян.

На завершення заходу протоієрей Віталій Клос висловив вдячність громадськими діячами Святошинського району м. Києва й меценатам Василеві та Богданові Колодіям, сприянням яких вийшла друком ця книга.

Comments are closed.