8 червня в Києві вчетверте відбувся Національний день молитви за Україну, ініційований євангелістами.

Молитися за добробут своєї країни в Палаці спорту зібралося близько 8 тисяч осіб, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Вog.news.

Відкриваючи подію, британський євангеліст та ініціатор дня молитви Девід Хасавей, розповів, що багато років тому Бог промовив йому про Україну: “47 років тому я був заарештований в Україні, і мене скинули в одну з ваших в’язниць. Тоді Бог дав мені бачення, що я буду прославляти Бога разом з тисячами українців. І сьогодні ми тут, щоб молитися за Україну”.

Протягом чотирьох годин глави церков по черзі вели присутніх в молитві. Священнослужителі зазначали, що молитися за Україну потрібно не один день в році, а регулярно.

“Проведення цього заходу – це не кінцева мета, це тільки початок духовної битви за долю України. Це наш маленький крок, щоб змінити духовний клімат в нашій країні”, – зазначив старший єпископ УЦ ХВЄ Михайло Паночко.

“У нашої країни є майбутнє, поки християни стоять на колінах перед Богом. Для того, щоб країна мала благоденство, віруючі відповідальні не переставати молитися, і ця подія має бути продовженням нашого щоденного предстояния перед Богом”, – сказав старший єпископ ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк.

Національний день молитви щорічно збирає представників усіх християнських деномінацій України. Як не раз говорив Девід Хасавей, єдність християнських церков України стало прикладом для багатьох країн.

“Україна – єдина країна, де Бог об’єднав всі християнські організації для єдиної молитви. Це щось унікальне не тільки для України, але і для всього світу”, – сказав Хасавей.

Також в цей день християни, які не змогли приїхати на центральну подію до Києва, проводили молитовні зібрання у своїх містах.

Comments are closed.