У Вінниці 10 червня відбувся протест вірян РПЦ в Україні (Української Православної Церкви Московського Патріархату).

Приводом стало “рейдерське захоплення церкви у Луці-Мелешківській” та “інші випадки по всій Україні”, повідомляє РІСУ з посиланням на видання Вежа.

Протестувальники співали релігійні пісні, зачитували Євангеліє та погрожували відставкою голові ОДА Валерію Коровію.

Загалом під палючим сонцем до входу Вінницької ОДА зібралося декілька сотень вірян РПЦвУ.

Як зазначає виданння, первинно з’ясувати, в чому причина збору людей, було досить важко – віряни радили “читати на плакатах”, а окремі представники духовенства не бажали давати коментар. Мітингувальники наголошували, що вони українці і не люблять, коли їх пов’язують з Москвою.

“Сходіть хоч раз у нашу церкву і послухайте про що тут моляться. Є тут Путін? Є тут Росія?” – розповідала вірянка Людмила.

Проте за декілька хвилин почалися побажання “многая літа” керманичам Церкви, й одним з перших його отримав “блаженнійший Кирил“.

У “рейдерському захопленні церкви” у Луці-Мелешківській віряни звинувачували Ігоря Салецького, начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА. Нібито він сприяє створенняю фальшивих громад, які ініціюють перехід з однієї конфесії в іншу. Мітингувальники відтак вимагали від влади відсторонення Салецького із займаної посади.

У разі недосягнення “конструктивних домовленостей” священнослужителі РПЦвУ обіцяли ініціювати “збір підписів по всіх храмах Вінницької області під заявою до президента України з вимогою про його відставку.

Comments are closed.