Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 10 червня 2019 року прибув до Константинополя (Стамбулу), щоб привітати Вселенського Патріарха Варфоломія з днем тезоіменитства, який той відзначив 11 червня.

Митрополита супроводжував архієпископ Чернігівський Євстратій та делегація ПЦУ, повідомляє прес-служба Київської митрополії ПЦУ.

У храмі монастиря “Живоносне джерело” відбулася вечірня, під час якої молилися Вселенський Патріарх Варфоломій, Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, ієрархи помісних Церков.

Після вечірні митрополит Епіфаній виголосив коротке вітальне слово до Вселенського Патріарха, а також привітав архієпископа Ієроніма і подарував йому пам‘ятну панагію на честь своєї інтронізації.

Після богослужіння митрополит Епіфаній відслужив літію біля гробниць спочилих Патріархів, розташованих у монастирі.

11 червня – у день пам’яті св. апостолів Варфоломія і Варнави (за новим стилем) – Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з делегацією Православної Церкви України молився під час літургії у Патріаршому храмі св. Георгія на Фанарі (Стамбул).

За богослужінням молилися Вселенський Патріарх Варфоломій, представник Олександрійського Патріарха митрополит Нігерійський Олександр, представник Єрусалимського Патріарха архієпископ Антідонський Нектарій, ієрархи Вселенського Патріархату та Церкви Еллади.

Серед почесних гостей були присутні заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, посол України в Туреччині Андрій Сибіга, генеральний консул в Стамбулі Олександр Гаман.

Після богослужіння митрополит Епіфаній виголосив привітальне слово та вручив Його Всесвятості пам’ятний подарунок.

Comments are closed.