Митрополит Епіфаній розповів, що представники російських ЗМІ і раніше, у період існування УПЦ КП, неодноразово звертались до Патріарха Філарета за коментарями, проте ніколи їх не отримували.

Про це Предстоятель ПЦУ Епіфаній розповів в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Звичайно, що були звернення від ЗМІ, в тому числі і з РФ, але оскільки існувала повноцінна прес-служба УПЦ КП, то все це аналізувалося і відхилялося, воно навіть не доходило до Патріарха. Ні, йому повідомляли, але говорили про те, що є певна небезпека і не потрібно давати інтерв’ю таким пропагандистським російським каналам, які працюють відкрито проти Української держави і, відповідно, проти Української православної церкви”, – розповів митрополит Епіфаній.

Він додав, що владика Філарет завжди дослухався до цих рекомендацій, бо розумів, що з таких інтерв’ю буде мало користі.

“Тому зараз дивно бачити інтерв’ю, які надаються ним для таких каналів, які навіть перебувають у санкційних списках і не мають права транслюватися в Україні. І напевне записувати такі інтерв’ю їм не дозволено на території Української держави”, – зауважив Предстоятель ПЦУ.

“Просто неприємно бачити, що та людина яка працювала протягом останніх майже 30 років на ідею автокефалії Української православної церкви, зараз свідомо руйнує те, що було ним зроблено протягом тривалого часу. Це дивує”, – додав він.

Як повідомлялось раніше, Філарет дав інтерв’ю “Росії 24”, де розкритикував Томос та ПЦУ. Владика визнав свою помилку після того, як на нього обрушився шквал критики за розмову з журналістами ворожої країни.

Comments are closed.