Митрополит РПЦвУ Софроній, який є найбільш проукраїнським ієрархом Московського Патріархату, прокоментував в інтерв’ю “Релігійній правді” можливість входження до ПЦУ та примирення.

“Я не знаю, як… Я не знаю, як тепер вже до цього питання підходить, тому що надзвичайно складно, щоб ви знали. Надзвичайно складно”, – сказав митрополит.

“Це треба, я не знаю… довго працювать, довго розмовлять. Я думаю, що цьому допоміг би діалог. Але бачите, діалогу немає…” – додав ієрарх Російської церкви в Україні.

Він наголосив, що все повинно починатися з діалогу.

“Треба зустрічатися, говорити, треба вирішувать це питання. Якщо вирішувати це питання, і воно вирішеться, тоді стане все на свої місця. А так – стали один другому ворогами”, – нарікає митрополит Софроній.

На запитання журналіста, чи вірить він у те, що Москва відпустить РПЦвУ, владика відповів: “Я вірю у те, що якщо ми захочемо, то Москві не буде, куди діватися”.

Нагадаємо, що митрополит Софроній заявив, що не поминає Патріарха Кирила, та натякнув, що Патріарх Московський Кирило – далеко не свята людина.

Також він схвалив поведінку митрополита Епіфанія, який демонструє, що є Предстоятелем Церкви, та запевнив, що митрополит Володимир (Сабодан), який був Предстоятелем тодішньої УПЦ МП, міг би здобути для Української Церкви автокефалію.

Comments are closed.