У Софійському соборі о 08:00 ранку 24 серпня відбувся Молебень за Україну.

Захід розпочався з виконання хором молитви “Отче наш”, короткі молитви і виступи за Україну виголосили предстоятель Православної Церкви України Епіфаній, Патріарх  Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук, єпископ, ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви Віталій Кривицький, головний рабин Києва та України, глава Об’єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх, муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім та старший єпископ Союзу вільних Церков християн євангельської віри України Василь Райчинець.

Священнослужителі звернулися до Всевишнього з проханням про допомогу українським воїнам та про захист усього українського народу.

Серед присутніх були  п’ятий президент Петро Порошенко з дружиною Мариною та екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, інформує РІСУ з посиланням на Espreso.

Після виголошення молитов хор виконав духовний гімн України “Боже Великий, Єдиний” та молитву Господню “Отче наш”, а присутні помолились до Господа Бога за мир і процвітання України, поставивши свічки біля ікон собору, передає пресслужба ПЦУ.

Раніше повідомлялось, що цьогоріч у Софії не проводитимуть спільну молитву, зокрема це не було передбачено у програмі святкових заходів за участі президента. І дійсно, президент Володимир Зеленський не взяв участь у Молебні, як і очільник РПЦвУ Онуфрій. Решта духовних лідерів України все ж провели спільну молитву.

Comments are closed.