24 серпня у віці 32 років за трагічних обставин помер отець Віталій Вездецький, український священнослужитель католицького ордену “Отців Паллотинів”.

Про це повідомили на Facebook-сторінці польської організації Паллотинів “Pomost”, не навівши інших подробиць.

Tragiczna śmierć ks. Witalija Wezdeckiego SAC.Ze smutkiem informujemy, iż w dniu 24 sierpnia 2019 r., w wieku 32 lat,…

Опубліковано Pomost – Pallotyńskie Dzieło Pomocy dla Katolików na Wschodzie Неділя, 25 серпня 2019 р.

Як вдалось з’ясувати Релігійній правді, тіло померлого священника виявили у селищі Довбиш, Житомирської області.

27 серпня в місті Білогір’я Хмельницької області в парафії Святого Вікентія Паллоті відбулась прощальна меса та поховання отця Віталія.

Як повідомляють джерела, він вчинив самогубство (повішання). Офіційно, вказану інформацію підтвердили в поліції, однак представники католицького ордену та єпископат приховують цей факт.

Відомо, що Віталій Вездецький був українським священнослужителем польського католицького ордену “Отців Паллотинів” (Товариство католицького апостольсьтва), здійснював богослужбову діяльність як в Україні, так і в Польщі.

Водночас отець Віталій завжди йшов за покликанням, був світлою людиною і прикладом священицького служіння.

Це вже не перший випадок трагічної смерті братів, які належали до католицького ордену “Отців Паллотинів”. Нагадаємо, що 26 серпня 2018 року помер 40-річний український священник отець Богдан Кушнір, уродженець Рівненської області, який протягом року боровся з важкою хворобою. Як не прикро, отець Богдан також, як і Віталій Вездецький, мав непорозуміння із поляками, які стояли на чолі польської провінції ордену (Україна входила до складу польської провінції).

Як правило, місцеві єпископи не втручаються у діяльність орденів, які фактично функціонують незалежно від українських дієцезій (єпархій). Вказане зумовлене тим, що всі католицькі ордени в Україні підпорядковуються польським закордонним центрам і мають своє керівництво.

До речі, 2017 року за антиукраїнську діяльність українськими правоохоронцями заборонено в’їзд на територію України члену католицького згромадження “Отців Паллотинів”, громадянину РП Вєславу Пенскі.

Comments are closed.