У Чернівцях шеф-редактор газети “Час” виграв суд у митрополита Російської Церкви в Україні (РПЦвУ, раніше – УПЦ МП) Мелетія.

Про це повідомляє видання Чернівці Оnline.

Йдеться про апеляцію на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 червня, яким редакцію газети зобов’язали спростувати публікацію “Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині”.

Тоді митрополит РПЦвУ на Буковині Мелетій (у миру Єгоренко Валентин Володимирович) заявив, що інформація недостовірна і подав позов про захист честі, гідності й ділової репутації.  Мовляв, він має не п’ять автівок, як стверджувалось у статті, а тільки три, не дві квартири, а лише одну.

Митрополит Чернівецький і Буковинський РПЦвУ Мелетій

Журналісти не погодились з таким рішенням суду і подали апеляційну скаргу, яку розглянув уже Чернівецький апеляційний суд.

У середу, 11 вересня, суддя постановив: задовольнити апеляційну скаргу редакції газети “Час”, а рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці – скасувати.

“Позов Єгоренка Валентина Володимировича до редакції газети “Час” та фізичної особи – підприємця Рівтіна Максима Леонідовича про захист честі, гідності й ділової репутації та відшкодування моральної шкоди – відмовити”, – зачитав рішення головуючий суддя Одинак.

Крім того, суд вирішив стягнути з митрополита Мелетія 3,8 тис. грн на користь редакції газети “Час” у рахунок відшкодування судових витрат, внесених на оплату судового збору. Постанова набирає законної сили від дня її ухвалення.

На постанову може бути подана касаційна скарга до Верховного суду протягом 30 днів від дня складання повної постанови. Повна постанова буде складена 13 вересня 2019 року.
Шеф-редактор газети “Час” рішенням Чернівецького апеляційного суду задоволений, однак припускає, що московський митрополит Мелетій подасть касаційну скаргу.

“Правда перемогла. Московським попам краще чекати Божого суду з нами, а не судитися в мирських судах, тому що вони будуть програвати. Бо за ними немає правди і, напевно, немає Бога. Бог таки за нас і з нами. Я думаю, що вони будуть подавати касаційну скаргу, бо не захочуть визнавати те, що вони програли. Але і це їм не допоможе – правда переможе”, – каже шеф-редактор газети “Час”Петро Кобевко.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року Першотравневий районний суд м. Чернівці виніс рішення на користь московського митрополита Мелетія і зобов’язав газету опублікувати спростування публікації на сайті “Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині”.

Comments are closed.