Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 17 вересня зустрівся зі звільненими нещодавно бранцями Кремля.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, до владики завітали Володимир Балух з дружиною, Микола Карпюк з родиною, Павло Гриб з батьками, Роман Сущенко, Олександр Кольченко з родиною, Артур Панов, Олексій Сизонович з братом та Євген Панов з родиною.

Предстоятель ПЦУ ще раз привітав усіх із довгоочікуваним звільненням та висловив радість через можливість зустрітися.

“Хочу подивитися вам у вічі і подякувати за духовну незламність, адже ви пройшли горнило тяжких випробувань російськими в’язницями”, – сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель також поділився на своїй сторінці у Facebook враженнями від зустрічі: “Вони стали зразком для багатьох українців, які інколи навіть у звичайних умовах розчаровуються та опускають руки. Наші новітні герої гідно пройшли горнило страшних випробувань упродовж кількох років у російський в’язниці і не зламалися. Вони відчували нашу духовну підтримку, нашу молитву”.

Під час зустрічі владика обговорив з гостями актуальні питання із суспільного життя та процес визнання ПЦУ іншими Помісними Церквами.

Також звільнені з російських застінок українці поділилися з митрополитом Епіфанієм перипетіями свого перебування у незаконному ув’язненні. Зокрема, Роман Сущенко розказав Предстоятелю про картину “Софія Київська”, яку він намалював під час утримання під вартою та свого часу передав у подарунок Його Блаженству.

Відповідаючи на запитання гостей стосовно співпраці Церкви і держави Блаженнійший владика зазначив: “З усіма, хто зацікавлений в тому, щоб Україна була демократичною, сильною і квітучою країною – ми союзники. Ми готові підставити плече державі, і, думаю, держава мала б підставити плече саме Українській Церкві, а не останньому форпосту Путіна в Україні – Московському Патріархату. Вірю, що спільно з владою ми сприятимемо розбудові нашої Батьківщини”.

Окрім того, Митрополит Епіфаній зауважив, що українці – волелюбний народ, який не прагне чужого, однак не погодиться на неволю.

“Ми – європейці і ми нескорені, ми будемо до кінця боротися за справедливий мир”, – сказав Предстоятель.

Наприкінці зустрічі Його Блаженство вручив присутнім пам’ятні подарунки та закликав усіх сприяти добру: “Якщо ми любитимемо і творитимемо добро, то зрештою побачимо, що світ навколо нас справді стає кращим”.

Зі свого боку Ігор Гриб, батько звільненого Павла Гриба, подякував митрополиту Епіфанію за підтримку і сприяння, а також висловив надію на подальшу плідну співпрацю.

Comments are closed.