Митрополит Вінницький і Барський Симеон, який під час Об’єднавчого Собору перейшов до ПЦУ з РПЦ в Україні, звернувся до вірян Московського Патріархату із закликом лишатись християнами.

Про це владика сказав в інтерв’ю Релігійній правді.

Зокрема, митрополит нагадав, що на сьогодні ПЦУ належить до Церкви Христової, Церкви, яка народилася і є 15-ю Церквою серед помісних Православних Церков.

Владика Симеон зауважив, що більшість вірян у Вінницькій області підтримує автокефальну помісну Українську Православну Церкву, однак не можуть приєднатися до неї, “тому що священники, які служать на ваших парафіях, не захотіли, як ви, стати членами Православної Церкви України”.

“Але прийде час і ми будемо єдині. Тому сьогодні, молячись у храмах, на даний час – Московського Патріархату – не забувайте, що ми є ваші брати і сестри у Христі”, – нагадав архієрей.

“Ми не розкольники, ми не ті, хто зрадили Христа чи зрадили віру. Ми – так само, як і ви, віримо у Господа Ісуса Христа, Святу Трійцю, є православними і живемо за тими ж самим законами і традиціями, за якими живе Українрська Православна Церква в цілому”, – додав він.

Митрополит Симеон зазначив, що віряни двох Церков – ПЦУ і Московського Патріархату – зараз розійшлись і розмежувались, але це, на його думку, триватиме недовго. Тож владика закликав вірян бути у людських стосунках людьми, у першу чергу – християнами.

“Адже наш Господаь сказав нам любити не тільки ближніх, але і ворогів своїх. Благословляйте тих, хто проклинає вас, робіть добро тим, хто чинить вам зло. Тому на сьогоднішній день, не робімо зла один одному. Пам’ятайте, що прийде час і ми будемо єдині. А той час не за горами”, – підбів підсумок владика Симеон.

Comments are closed.