У мережу потрапила  інформація, згідно з якою настоятель храму ПЦУ в Сумській єпархії нібито написав звернення до голови лікеро-горілчаного заводу і попросив виділити 20 літрів горілки на честь візиту до Сум Предстоятеля Церкви митрополита Епіфанія.

Журналісти порталу “Обозреватель” звернулися до згаданої єпархії з проханням надати коментар. Священнослужителі спростували ці чутки, передає РІСУ.

“Ніякого листа ніхто не писав. Громада вже звертається з цього приводу до органів прокуратури”, – сказав єпископ Сумський і Охтирський Мефодій (Срібняк). З його слів, доказом того, що це насправді фейк, може бути той факт, що на документі “незрозуміла шапка, яку в єпархії не використовують від 2004 року, і немає печатки”.

Більш того, єпископ повідомив, що на будь-якому благодійному обіді у церкві алкоголь не передбачений. Разом з тим, “в програмі візиту Митрополита Єпіфанія благодійний обід взагалі не передбачений”.

Нагадаємо, 19 вересня у мережі з’явився лист, адресований генеральному директору ТОВ “Горобина” Володимиру Демурі, нібито підписаний настоятелем Свято-Миколаївського храму (м. Суми) Петром Лоцьком, у якому священник нібито просить виділити 20 літрів горілки для благодійного обіду з нагоди візиту митрополита Епіфанія.

Comments are closed.