У день відзначення Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня, митрополит Епіфаній здійснив архіпастирський візит до міста Суми, де звершив освячення Свято-Миколаївського храму та Божественну літургію.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, на завершення відправи Блаженнійший владика виголосив проповідь, в якій розкрив зміст та особливу важливість сьогоднішнього свята.

“Церква вшановує Різдво Пресвятої Богородиці, бо саме Діва Марія дала плоть і кров нашому Спасителю. Тому сьогодні ми оспівуємо Її, як початок нашого спасіння”, – сказав митрополит Епіфаній.

“Праматір Єва стала початком нашого падіння, а Пресвята Богородиця привела на світ Спасителя занепалої людини. Тепер двері раю відчинені для кожного із нас, але щоб потрапити туди нам потрібно докладати зусиля. Щоб увійти у вічне блаженне життя ми маємо бути добрими християнами, виконувати заповіді Божі та втілювати у своєму земному житті Євангельський закон любові”, – додав Його Блаженство.

У рамках візиту до Сумської єпархії Блаженнійший митрополит Епіфаній також відвідав пам‘ятний знак Героям Небесної сотні та Алею слави, на якій спочивають загиблі захисники України. На знак пошани на обох меморіалах відбулося покладання квітів.

Згодом Предстоятель ПЦУ завітав до розсташування 27-ої окремої реактивної артилерійської Сумської бригади, якою опікується військовий капелан Миколай Толєр.

Його Блаженство поспілкувався з начальником “Кадетського корпусу імені Харитоненка” генерал-майором Юрієм Свідловим та командувачем частини полковником Дмитром Храпачем.

Під час зустрічі митрополит Епіфаній відзначив Юрія Свідлова медаллю “За жертовність і любов до України”.

Також Блаженнійший владика звернувся зі словом до особового складу бригади, окропив воїнів освяченою водою та подарував їм військову ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

“Нехай Бог посилає вам сили і наснагу, адже для нас ви є захисниками та новітніми героями. Ми молимося за вас і віримо, що Господь і надалі берегтиме кожного із вас”, – зокрема сказав військовослужбовцям Предстоятель.

Comments are closed.