Донецька єпархія ПЦУ звернулась до вірян з проханням про допомогу для притулку, де мешкають самотні літні люди, інваліди та тяжкохворі, від яких відмовилися рідні.

Як повідомив архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій Горобцов на своїй сторінці у Facebook, Донецька єпархія ПЦУ вже 20 років утримує цей будинок милосердя, розташований у с. Греково-Олександрівка Тельманівського (Бойківського) району Донецької області.

“Мешканці й обслуговуючий персонал кожного дня чують вибухи, бо неподалік ідуть справжні бойові дії. Ми спостерігаємо, як піднялися ціни на овочі, молочні вироби та інше. Особливо виросла ціна на вугілля. Є велика небезпека залишитися на опалювальний сезон без тепла і їжі”, – повідомив єрарах.

Він додав, що через війну єпархія зараз не має спонсорів, тож уже п’ять років поспіль звертається до вірян і добрих людей про допомогу.

“Завжди перед осінніми холодами нашому хоспісу присилали благодійну допомогу. І зараз ми дуже потребуємо підтримки від небайдужих українців”, – наголосив архієпископ ПЦУ.

Владика перерахував усі необхідні продукти, ліки і речі, які можна надіслати до Маріуполя відомим перевізником. Повний список можна передивитися за цим посиланням.

Також усі охочі можуть допомогти Донецькій єпархії ПЦУ фінансово.

Картка “Приватбанка” для пожертв на ім’я Горобцова Сергія Вя’чеславовича: 4149 6293 9479 4432

Comments are closed.