На початку вересня жителька Черкас Ольга розповіла про те, що водій BlaBlaCar зґвалтував її під час поїздки з Одеси до Черкас.

Історію стали коментувати люди, знайомі з ґвалтівником – і з’ясувалося, що Ольга – не перша жертва лиходія. Крім насильства до жінок, Олександр Андрієнко (як виявилося, житель Росії), регулярно їздив за кермом п’яним, влаштовував дебоші в селі, де фінансував будівництво храму і, схоже, сам відчував себе Богом. Принаймні усі злодіяння російської маніяка завжди сходили йому з рук.

УНІАН поїздив Черкащиною, збираючи факти про злочинця.

Судячи з даних порталу “Судова влада”, Андрієнко цього року вже двічі потрапляв поліції за кермом в нетверезому вигляді: навесні і на початку вересня. До позбавлення прав справа не дійшла, але автомобіль опинився на штрафмайданчику.

Черкаський портал 18000.com.ua пише, що Subaru Forester був обшуканий. Виявлено: 36 презервативів, чоловічі труси, інтимний гель, таблетки без упаковки. При цьому, в соцмережах жителі Черкаської області Олександра звинувачують в регулярних “секс-турах”, пишуть: “Споїти дівчину, підсипати їй порошок або таблетки, а далі згвалтувати – його метод”.

Але суд відмовився заарештовувати знайдене в машині. Офіційно підозри у зґвалтуванні – навіть зараз, коли про це написали всі українські ЗМІ – Андрієнку не висувались, поліція все “чекає на результати експертиз”. Тим часом, Олександру ніщо не завадило виїхати з країни, швидше за все, він вже у Владивостоці.

У селі Ковтуни Черкаської області розповідають, що у них кілька років жила, а тепер похована мати 51-річного Олександра Андрієнка. Свого часу він профінансував в Ковтуні будівництво невеликого храму. Правда, як розповідають ковтунчани, храм цей Андрієнко “використовував” своєрідно – часто привозив двох-трьох дівчат легкої поведінки і розважався з ними в церкві (ще під час будівництва він зробив собі дублікат ключів). Кажуть, він колишній афганець, займається бізнесом і постійно живе в Росії, у Владивостоці. Як правило, навідується до України раз на рік – на Великдень. Але цього рокуі приїхав ще й восени.

“Навесні поводився пристойно, купив всім дітям морозиво, а цього разу таке влаштував! Зазвичай він на машині приїжджає із Золотоноші (від цього райцентру Черкаської області до села – 15 км), а в цей раз прийшов пішки з посохом. Всіх виштовхав з церкви. А хто у нас на службу ходить? Бабусі. Потім кричав нашому священнику: “Знімай рясу, битися будемо”. Говорив, що він “Антихрист”, що “настав час”. Скінчилося тим, що згріб в оберемок свічки і втік”, – розповіли журналістам селяни.

За їхніми словами, з храму він відправився до магазину, хотів купити чорний одяг, пропонував продавщиці піти з ним в поле, молитися сонцю.

“Поліцію я не викликав, для цього треба було отримати благословення священноначалія”, – зізнається місцевий священник отець В’ячеслав та додає, що Олександр, хоч і побудував стіни храму, але жодного разу в ньому не причащався.

Також місцеві розповідали, як на одну службу Андрієнко приїхав з дівчиною і прямо в церкві поплескував її по сідницях, для чогось звертаючись до батюшки: “Подивися, яка у мене наречена”.

Історію зі зґвалтуванням Ольги активно обговорювали у Facebook. Один з коментарів, зокрема, був таким: “Знаю цього сепаратиста-ґвалтівника. Коли вип’є зайвого (це було постійно) кричить: “Путін мій Бог. Ми, росіяни, скоро прийдемо, і ви, українці, нам ноги цілувати будете”. Як я розумію – це не перша і не остання його жертва. Споїти дівчину, підсипати їй порошок або таблетки, а далі зґвалтувати – його методи. Після таких “статевих промислів” є діти. Але дівчатам соромно або страшно говорити правду. Мені – так точно”.

Незабаром після публікації, жінка (імовірно, ще одна жертва ґвалтівника) видалила це повідомлення, воно залишилося тільки в скріншотах.

Comments are closed.