Клірики Елладської Православної Церкви архімандрит Феолог Грігоріатіс і протоієрей Микола Саввопулос понесуть покарання за обман свого священноначалія та шахрайство, що виразилося у несанкціонованій заяві на підтримку Московського Патріархату і, відповідно, проти Вселенського Патріарха.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Romfea.

Як зазначається, вказані священнослужителі отримали благословення від свого священноначалія на паломницьку поїздку до України, яка відбулась у вересні 2019 року.

Однак вони використали її для зустрічі з главою РПЦ в Україні (раніше – УПЦ МП) митрополитом Онуфрієм і для заяви проти Вселенського Патріархату та представників своєї Церкви, які, зі слів кліриків, підтримали українську автокефалію і беруть участь у “гоніннях, і до того ж з підписом братської руки” щодо РПЦвУ.

У повідомленні, опублікованому Ідрською, Спетською та Егіньською митрополіями, вчинок кліриків названий “прихованим шахрайським планом”. Йдеться також про те, що ці священники обдурили свого митрополита і діяли з перевищенням своїх повноважень, порушуючи канонічне право. Тут же повідомляється, що порушники понесуть покарання, передбачене канонічним правом.

Comments are closed.