Незважаючи на те, що у 10-11 класах школи Херсона встановлено 6-денний навчальний режим, дочці пастора Церкви адвентистів сьомого дня дозволили не відвідувати заняття по суботах, коли у адвентистів (народна назва – суботники) здійснюється головне богослужіння тижня.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт Адвентистів сьомого дня.

Батьки школярки вважають, що таке рішення адміністрації школи з’явилось після колективної молитви адвентистів.

“Моя дочка перейшла до 10 класу, і я зрозуміла, що треба йти в школу домовлятися про те, щоб у суботу вона заняття не відвідувала”, – розповіла мати дівчинки.

“Я була впевнена, що коли я поясню нашу ситуацію, моїй донці дозволять пропускати заняття у День Божий. Спочатку я пішла до завуча і сказала, що в суботу ми відвідуємо церкву і не можемо приходити в школу. Вона відповіла, що “ви повинні добре подумати і вирішити для себе, що важливіше. Інакше вам доведеться переходити в іншу школу”. Я вирішила просити молитися про вирішення цього питання Церкву”, – додала жінка.

Вона пояснила, що їм не хотілось змінювати школу, оскільки її чоловік – пастор, і раніше вже доводилося міняти школи.

“10 вересня я написала молитовне прохання у Viber-групу “Мами у молитві”. Попросила у конференції офіційний лист з проханням звільнити мою дочку від занять в суботу. Наступного дня пішла до школи, щоб залишити цей документ у секретаря. Але секретар сказала пройти до директора і все пояснити. У нас відбувся дуже спокійна розмова. Перша реакція директора: переходьте в іншу школу, за 40 років роботи у мене перший такий випадок! Вона не знала, що робити. Бог дав мені мудрості і лагідності відповідати на всі її запитання. Вона довго думала, мовчала, а я чекала на її відповідь. Потім нарешті вимовила: “Гаразд, давайте спробуємо”. Написала на заяві, що дозволяє не відвідувати заняття по суботах, крім того, не ставитимуть “н-ки” в журналі!”, – поділилася жінка.

Comments are closed.