Попри постійні заяви про “утиски”, РПЦ в Україні (УПЦ МП) продовжує розбудовувати власні храми на Тернопільщині.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на видання За Збручем.

Цього літа у селі Кути, де переважна більшість вірян вирішили вийти з Московського Патріархату, прихильники РПЦвУ освятили новозбудований храм в честь Святої Праведної Анни.

Як повідомили на сайті Російської Церкви в Україні, будівництво культової споруди проспонсорував бізнесмен, власник мережі автозаправних станцій “БРСМ-Нафта” Андрій Біба.

За даними видання “Обозреватель”, свої статки бізнесмен сформував завдяки корупційним махінаціям з пальним, які він втілював, будучи наближеним до оточення президента-втікача Віктора Януковича.

2017 року щодо засновника “БРСМ-Нафти” Андрія Біби було відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу. За даними ДФС, загальні втрати державного бюджету від його махінацій становили 1,6 млрд гривень. Втім, в РПЦвУ не відцурались грошей від бізнесмена, тому, окрім храму, на його гроші вирішили звести ще й недільну школу.

Незважаючи на збудовану нову церкву, прихильники Московського Патріархату продовжують судитись і за стару, до якої зараз ходять більшість мешканців Кутів – вірян Православної Церкви України.

Comments are closed.