22 вересня у селі Трибухівці на Тернопільщині (Бучацьке благочиння) було освячено новий храм ПЦУ на честь святого архистратига Михаїла.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ з посиланням на матеріали  Тернопільської єпархії.

Чин освячення новозбудованого храму та першу Божественну літургію в ньому звершили архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор та архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Під час літургії архієпископ Нестор вручив настоятелю храму протоієреєві Степану Татарину чергову богослужбову нагороду – право носіння митри.

На завершення літургії архіпастир привітав громаду з тим, що її зусиллями відроджено храм, який став символом видимої присутності сили Господа і благословення Божого над усім українським народом.

Архієпископ Нестор подякував владиці Іларіону за участь у богослужінні й освяченні храму, за те, що пам’ятає й шанує свою малу Батьківщину і завжди молиться за своїх земляків.

У свою чергу архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон висловив слова вдячності за запрошення на урочини та за спільну молитву і висловив сподівання, що у новозбудованому Михайлівському храмі завжди лунатиме молитва до Господа.

Настоятель храму протоієрей Степан Татарин подякував Високопреосвященнійшим владикам за постійну молитовну підтримку, громаді – за жертовність і велику справу будівництва святині.

Як зазначається, храм святого архістратига Михаїла у Трибухівцях постав на місці давньої святині, про яку розповідали старожили. Кілька років тому знайшли старовинне Євангеліє, датоване 1715 роком, яке, за переказами, зберігалося у тому храмі. Після цього громада села вирішила відродити забутий храм.

Comments are closed.