26 вересня день народження відзначав колишній президент України Петро Порошенко.

З цієї нагоди видання “Херсонці Онлайн” опублікувало у своїму акаунті в Instagram світлину Порошенка з пропозицією до читачів висловлювати побажання.

Серед привітань і побажань здоров’я звертає на себе увагу коментар ієромонаха РПЦ в Україні (раніше УПЦ МП) Вікентія, який не по-християнськи побажав президентові “здохнути”.

Це помітив один з читачів Релігійної правди.

Примітно, що на цьому священнослужитель не зупинився. На схвальний відгук одного з користувачів у відповідь на його коментар, він додав: “Це найкраще, що я міг йому побажати. Тихої, мирної, безболісної кончини… Адже, хоч якось має розплачуватися людина за такі вчинки”.

Судячи з даних на його сторінці в Instagram, ієромонах Вікентій служить у Покровському чоловічому монастирі, розташованому у селі Музиківки Херсонської області.

Там він служить літургії, проводить бесіди з вірянами, причащає та працює на монастирській пасіці, збираючи мед. Про це священник звітує у нечисленних публікаціях.

Цікаво, що в одній з останніх публікацій ієромонах зазначає, що “служіння Богові неможливо без любові до іншої людини”.

Хочемо особливо наголосити для ієромонаха Вікентія, що побажання будь-якій людині смерті не має жодного відношення до любові.

Comments are closed.