23 вересня було ухвалене рішення створити спільний комітет римо-католицьких єпископів, а також греко-католицьких єпископів України та Польщі, метою якого було б ведення взаємного польсько-українського діалогу примирення та допомога у вирішенні складних проблем між цими Церквами.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт Львівської архідієцезії РКЦ в Україні.

Як зазначається, відповідне рішення убло ухвалене на зустрічі єпископату у резиденції Познанських архієпископів у Польщі.

У зустрічі взяли участь архієпископ Станіслав Ґондецький, голова Конференції єпископату Польщі, митрополит Познанський, єпископ Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький, голова Конференції єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні, та архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський.

Крім ухваленого рішення про співпрацю, архієпископ Мокшицький та єпископ Бернацький також приєднались до прохання, яке було скероване Папі Римському Франциску про визнання святого папи Римського Йоана Павла ІІ покровителем польсько-українського примирення.

Нагадаємо, що 2016 року, у чергову річницю Волинської трагедії 1943 року, голова Польської єпископської конференції Станіслав Гондецький закликав пам’ятати, що “поляки і українці є братами”.

Comments are closed.