23 вересня у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці в Зарваниці на Тернопільщині відбулося хрещення п’ятої дитини у сім’ї сотрудника Марійського духовного центру “Зарваниця” о. Андрія Шалая та його дружини – Лілії Шалай.

Уділив тайни хрещення і миропомазання архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк у присутності багатьох священнослужителів, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт УГКЦ.

Митрополит привітав батьків, побажав Божого благословення й здоров’я маленькому Августинові. Також у цей особливий день радість з батьками розділили їхні рідні, близькі та друзі.

Нагадаємо, що владика Василь ще 2011 року, під час таїнства хрещення п’ятої дитини у родині Гребеняків у катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі, обіцяв особисто хрестити п’яту дитину у кожній родині.

“Українські сім’ї не мають боятися дати нове життя, адже таким чином ми продовжуємо людській рід, народжуємо осіб для Божого Царства та даємо надію на світле майбутнє нашій державі”, – сказав тоді архиєрей.

Відтоді родини Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, які народили п’яту дитину, звертаються до єпархіального управління і запрошують владику на хрестини.

Comments are closed.