19 вересня голова Представництва РПЦвУ (раніше – УПЦ МП) при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) провів зустріч з Предстоятелем Польської Православної Церкви митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт РПЦвУ.

Єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) і Предстоятель Польської Церкви Савва

На початку спілкування єпископ Віктор передав Предстоятелю Польської Церкви “теплі привітання від імені митрополита Онуфрія, глави УПЦ МП, та висловив вдячність за постійну молитовну підтримку УПЦ МП”.

Єпископ Віктор проінформував Предстоятеля про становище РПЦвУ “після зміни державної влади в Україні, висловивши стримане сподівання на поступове припинення утисків вірян і релігійних організацій УПЦ, посилаючись на публічні висловлювання перших осіб держави про невтручання у справи Церкви та стійке прагнення до встановлення міжконфесійного миру”.

Також архієрей заявив, що за останні місяці “захоплення православних храмів прибічниками ПЦУ хоч і зменшилися, проте не припинилися зовсім”.

Також було зосереджено увагу на інформації щодо обговорення “українського церковного питання” у середовищі помісних Православних Церков та обговорено інші питання взаємної зацікавленості.

Своєю чергою, наголошується на сайті Російської Церкви, митрополит Савва “вкотре висловив свою підтримку УПЦ МП та її Предстоятелю”.

Comments are closed.