Другий місяць осені щедрий на святкові дні та знаменні дати. Церковний календар жовтня теж насичений пам’ятними подіями та святами, найбільше з яких – Покрова Пресвятої Богородиці, яке православні відзначатють 14 числа.

“Це свято є дуже шанованим у нашого народу, недарма саме в цей день відзначаємо і День українського козацтва, і День захисника України”, –  повідомляє пресслужба ПЦУ, опублікувавши календар на сторінці у Facebook.

Покрові Пресвятої Богородиці передуватимуть свято Зачаття святого Іоана Хрестителя (6 жовтня), День пам’яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова (9 жовтня), святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Руси (13 жовтня).

Собор Волинських святих відзначатимемо 23 жовтня, пам’ять святих отців VІІ Вселенського собору 27 жовтня, а в останній день місяця згадуватимемо апостола і євангелиста Луку, який, за Переданням, був першим іконописцем.

“Нехай Господь благословить вас у цьому місяці духовною радістю, миром і добробутом у ваших домівках”, – побажали вірянам у ПЦУ.

Comments are closed.