У російській владі окупованого українського Криму заявили, що не отримували звернення з ООН щодо храму Православної Церкви України в Сімферополі, тому щодо нього будуть діяти, “виходячи з рішень місцевих судів”, підконтрольних Москві.

Про це у коментарі Радіо Свобода заявила так звана заступниця” міністра майнових і земельних відносин” російської влади Криму Христина Салтикова .

“Інформація про рішення Комітету ООН з прав людини з будь-якими рекомендаціями, що стосуються дій органів державної влади Республіки Крим щодо майна, яке перебувало в користуванні управління Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП – одна з Церков-попередниць нинішньої ПЦУ, – ред.), в мінмайна Криму відсутня”, – сказала чиновниця окупаційної влади.

За її словами, якщо які-небудь рекомендації або доручення з цього приводу надійдуть до її відомства, їх розглянуть “у встановленому законом (російським, – ред.) порядку”.

  • 28 червня “арбітражний суд” Криму ухвалив рішення розірвати договір оренди приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі, де проводить богослужіння громада ПЦУ. “Суд” зобов’язав Церкву повернути приміщення “Міністерству майнових і земельних відносин” Криму і стягнути в дохід бюджету РФ 12 тис. рублів державного мита. Приводом для розірвання договору стала заборгованість у розмірі 2,3 грн.
  • 24 липня Кафедральний собор ПЦУ розгромили і пограбували під виглядом “ремонту”, організованого  “міністерством майнових і земельних відносин”.
  • 29 серпня “апеляційний суд” у Севастополі залишив без зміни рішення суду про виселення Кримської єпархії ПЦУ з кафедрального собору.
  • 6 вересня комітет ООН з прав людини виступив з вимогою до Росії не виселяти громаду ПЦУ з храму в окупованому Сімферополі, яку повторив ще раз 20 вересня. Росія як член ООН зобов’язана виконувати такі вимоги.

Comments are closed.