Наприкінці вересня в Україні відбулися “Фестивалі івриту”, які були проведені Ізраїльськими культурними центрами при Посольстві держави Ізраїль в Україні.

Це фестивалі знань і нових вражень для всіх охочих познайомитися з цією мовою, а через її призму з культурою та історією держави Ізраїль, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Іl4u.org.il та Djc.com.ua.

Зокрема, 22-26 вересня Ізраїльський культурний центр “Натів” у Києві провів традиційний Фестиваль івриту. Відкрила фестиваль директор “Натів” Ілона Перельман. На гостей чекали вікторини, майстер класи, розмовний клуб, настільні ігри, тематичні лекції. Вони навчались, розважались, веселились і при цьому знайомились івритом, культурою та традиціями Ізраїлю, 110-річною історією одного з найбільш значущих міст країни Тель-Авіва. Також відбулася презентація академічних програм центру.

У ці ж дні Ізраїльський культурний центр “Натів” у Дніпрі при посольстві держави Ізраїль в Україні урочисто відкрив 28-й сезон своєї роботи і відзначив цю дату проведенням масштабного “Фестивалю івриту”. Відкриття сезону роботи ІКЦ проходило в залі “Ballroom” центру “Менора”. Всіх, хто прийшов на цей захід, вітав новий директор ІКЦ – другий секретар Посольства держави Ізраїль в Україні Ілля Дубинський, який недавно приступив до обов’язків ізраїльського консула й офіційного представника держави Ізраїль в Дніпровському регіоні.

З привітаннями виступили директор єврейської громади Дніпра Зеліг Брез і радник міського голови Олег Ростовцев. Потім почалася вистава програм і проектів ІКЦ, які працюватимуть в новому сезоні:

– Скаутська програма для підлітків “Натів-цофім”;
– студентський клуб;
– програми академічних та професійних курсів в Ізраїлі “МАСА”;
– низка освітніх програм – навчання івриту (ульпан), підготовка з психометрії, математики, Діджитал маркетингу і журналістики.

Особливо було наголошено, що викладачі івриту в ІКЦ Дніпра найбільш титуловані серед усіх вчителів ульпану цієї системи на пострадянському просторі, і що їх компетентність підтверджена численними незалежними сертифікатами.

Відкриття сезону в ІКЦ та подання його програм плавно перейшло у чотириденний “Фестиваль івриту”, який був відкритий моноспектаклем “Ізраїльський поет”. Також були лекції про мову іврит, зустрічі в розмовному клубі, перегляди кінофільмів на івриті та пісенний вечір за участю Міхаеля Лівшиця.

Comments are closed.