На сьогодні Православна Церква України нараховує вже 7 тисяч парафій.

Про це повідомили на сторінці ПЦУ у Facebook, висловивши вдячність вірянам “за довіру та утвердження надії в об’єднання усього українського православ’я”.

“Наша Церква відкрита для всіх”, – наголосили у Православній Церкві України.

4 релігійні громади на Сумщині, Закарпатті, Рівненщині та Вінниччині впродовж минулого місяця завершили офіційний процес…

Опубліковано Православна Церква України Середа, 2 жовтня 2019 р.

Пресслужба ПЦУ також нагадала, що протягом вересня чотири релігійні громади завершили офіційний процес приєднання до Православної Церкви України.

“Чотири релігійні громади на Сумщині, Закарпатті, Рівненщині та Вінниччині впродовж минулого місяця завершили офіційний процес приєднання до Православної Церкви України. Тож поступово, але впевнено наша церковна родина збільшується та міцнішає”, – йдеться у повідомленні.

  • Процес переходу громад з-під юрисдикції РПЦвУ до ПЦУ дещо сповільнився, однак не зупинився. На створеній журналістами мапі позначені парафії, які визначилися з приналежністю до ПЦУ.
  • Своєю чергою в РПЦвУ не дуже тішаться, коли віряни йдуть від них до Української Церкви разом із храмами, тож вдаються до різноманітних заходів для утримання майна у своїх руках. Часто справа доходить до залучення міцних чоловіків, які ладні влаштувати не тільки скандал, а й бійку. А часом до рукоприкладства вдаються навіть священники.

Comments are closed.