Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній 8 жовтня під час архіпастирського візиту до Маріуполя звершив освячення храму-каплиці на честь святого архістратига Божого Михаїла на території Головного управління Національної поліції Донецької області.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, Його Блаженству співслужили архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, запрошене та місцеве духовенство.

Після освячення митрополит Епіфаній звернувся до вірян із першосвятительським словом.

“Цей храм буде нагадувати про тих, хто вже відійшов у вічність, і наш обов’язок згадувати їх у своїх молитвах. Бо вони звершили справжній подвиг і проявили найвищу любов – віддали за нас із вами власні життя. Їхній героїчний подвиг надихає нас на подальшу, найперше, духовну боротьбу, а також – на боротьбу за збереження територіальної цілісності України. І кожен із вас тепер матиме можливість у нелегкий час певних випробувань у житті почерпнути у храмі ту духовну підтримку, якої усі ми з вами потребуємо”, – сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель нагадав також про важливість отримання духовної незалежності Українською Церквою, якої ми прагнули впродовж усієї тисячолітньої історії:

“Духовна незалежність є дуже важливою для того, щоб зберегти нашу державу єдиною, бо Церква є тою духовною основою, на якій ми далі будемо розбудовувати свою незалежну, сильну Україну. Якщо ми будемо наполегливо, кожен на своєму місці, трудитися і виконувати те, що доручив нам Бог, ми побачимо, як світ навколо нас преображається, стає кращим”.

Comments are closed.