Предстоятель ПЦУ Епіфаній 10 жовтня здійснив архіпастирський візит до Черкаської єпархії, зокрема, відвідав село Червона Слобода, де звершив освячення престолу і храму Успіння Пресвятої Богородиці, а також каплиці Святого пророка Даниїла та Божественну літургію.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, перед початком відправи митрополит Епіфаній звернувся до вірян із вітальним словом та нагородив ветеранів ООС, діючих військовослужбовців і рятівників медалями “За жертовність та любов до України”.

Після освячення храму і Божественної літургії Предстоятель виголосив проповідь, зазначивши, зокрема, про першочергову важливість любові у житті християнина.

“Де немає любові, там немає Бога, а де немає Бога, там панує гріховний морок, ненависть, ворожнеча і братовбивство. Саме тому найперше у своєму житті потрібно проявляти любов. Любов, у свою чергу, породжує милосердя до своїх ближніх та повагу до тих, хто оточує нас”, – сказав митрополит Епіфаній.

Після урочистої відправи митрополит Епіфаній відповів на запитання місцевих журналістів щодо намагань Російської Церкви протидіяти становленню Православної Церкви України.

“Ми не повинні вірити російській пропаганді. Наші сусіди, на жаль, сіють цю неправду, яка стосується нас українців. Тому ми повинні єднатися, молитися Богу і вірити, що Господь проведе нас крізь ці випробування. Така наполеглива боротьба проти Церкви ведеться тому, що Церква є важливим чинником у державотворенні. Церква бере активну участь в розбудові Української держави, тому наш сусід, розуміючи це, робить усе, щоб Православна Церква України не відбулася, щоб Томос, який ми отримали, став недійсним. Але цього ніколи не буде. Томос нас об‘єднав і ми й надалі будемо поступово зростати і робити усе, щоб наш український народ почував себе духовно затишно”, – зазначив Його Блаженство.

Comments are closed.