Пресслужба Вінницької єпархії РПЦвУ нещодавно розповсюдила заяву зі звинуваченнями митрополита Вінницького і Барського Симеона в створенні релігійного конфлікту в регіоні. Втім, насправді, дестабілізують ситуацію в регіоні саме прихильники РПЦвУ.

Про це у своєму Facebook написав речник Вінницько-Барської єпархії ПЦУ ієромонах Софроній (Максим Чуприна).

“Насправді, ніякої міжконфесійної напруги, про яку заявляють пропагандисти московського патріархату, немає. Принаймні, ті точкові конфлікти, які час від часу виникають на окремих парафіях, генеруються “тітушками” та активістами московського патріархату”, — зазначив клірик.

За його словами, наразі в єпархії є близько сорока парафій на яких всупереч добровільному бажанню громади приєднатися до ПЦУ, прибічники московського патріархату утримують храми та чинять тиск на парафіян.

“У самій Вінниці є ще близько сотні екзальтованих фанатиків з МП, які вважають себе парафіянами собору і щонеділі під стінами головного храму ПЦУ у Вінниці влаштовують концерти зі співом “Наша вера правая…” В той час, як справжня релігійна громада собору продовжує жити звичним релігійним життям і молитися в своєму храмі”, — наголосив Софроній.

Він також додав, що відповідальність за дестабілізацію релігійної ситуацію в Вінницькій області повністю лягає на агітаторів з РПЦвУ, а митрополит Симеон до цього жодного відношення не має.

У вересні Релігійна правда взяла інтерв’ю у митрополита Симеона — єдиного єпархіального архієрея, який залишив УПЦ МП заради Помісної Церкви. Він, зокрема, розповів, чому Софроній не приїхав на Об’єднавчий собор, скільки архієреїв Російської Церкви було в Києві напередодні 15 грудня та як Філарет поводив себе на останньому синоді.

Comments are closed.