Православній Церкві України вчергове доводиться спростовувати московські фейки, передає Сerkvarium.

Як відомо, на 9-15 листопада заплановано першу масштабну паломницьку поїздку українських прочан ПЦУ до святинь Греції під керівництвом митрополитів Олександра (Драбинка) та Симеона (Шостацького). У зв’язку з цим московська пропаганда поширила фейкову новину, що начебто один з елладських єпископів митрополит Егінський Єфрем попросив українських гостей не служити в його єпархії.

Але ця інформація фейкова.

З цього приводу прес-служба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ оприлюднила роз’яснення:

З боку Високопреосвященніших Владик Православної Церкви Греції не було ніяких заперечень і жоден з них не відмовив паломникам з України у гостинності та праві вклонитися святиням, що знаходяться на території їх Митрополій, а також звершити Богослужіння. Паломники дякують владикам за любов до українського народу.

Проте, через те, що програма паломництва є дуже насиченою, та включає в себе багато місць для відвідання, що пов’язано з необхідністю узгоджувати різні організаційні аспекти, до неї були внесені певні зміни у порівнянні з раніше опублікованим графіком.

Відправляючись у поїздку, паломницька група просить молитов вірних Православної Церкви України. У свою чергу паломники будуть підносити свої молитви біля грецьких святинь за мир в нашій країні, за благословення для всього українського народу і за зміцнення дружніх стосунків між православними жителями Греції та України”.

Comments are closed.