Група українських паломників здійснила візит до Греції. Зокрема, віряни відвідали монастир Святого Єфрема та столицю Греції — Афіни, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Паломників з України радо зустріли у монастирі, де в цей час відбувалася Божественна літургія з нагоди дня пам’яті преподобного Нектарія Егінського. “По закінченню літургії, священник, який її звершував, взяв благословення у українських митрополитів та по-братськи привітався зі священиками, вручивши їм і усім паломникам з України святий Антидор”, — йдеться у повідомленні.

“Архіпастирі звершили молебень перед іконою з часткою мощей преподобного Нектарія Егінського, приносячи вдячність святому, що попри зміни у програмі їх перебування у Греції, Господь і святий Нектарій благоволив, щоби в день його пам’яті перші паломники з Православної Церкви України приложилися до його святих мощей”, — зазначає пресслужба єпархії.

Паломники також помолилися біля раки з мощами преподобного Єфрема, а потім з благословення Ігумені обителі для українських священнослужителів було зроблений винятковий знак поваги — їм дозволили увійти і помолитися у каплиці, де ще залишилося те саме дерево, на якому був замучений преподобний Єфрем. Такий дозвіл навіть для дуже високих гостей надається дуже рідко.

Цього ж дня паломники побували й у столиці Греції, де мали можливість ознайомитися з духовними, історичними та культурними пам’ятками Афін.

Comments are closed.