Вселенський Патріарх Варфоломій назвав рішення РПЦ щодо обмежень паломництва російських прочан до Греції “справами темряви”, повідомляє Orthodox Times.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до учасників 4-ї Всегрецької конференції з питань паломницького туризму, яка відбулася 8 листопада в грецькій Арті.

За словами Патріарха Варфоломія, РПЦ використовує паломницький туризм “як економічний тиски на Церкву Греції і грецький народ”.

“Причиною цьому є офіційне визнання Православної Церкви України. Російська Православна Церква обрала той самий підхід, що і до Святого Причастя, щоб протистояти Вселенському патріархату”, — наголосив Варфоломій.

“Якщо ви стверджуєте, що сказали правду, але насправді брешете, бо правда суперечить вашим власним інтересам, тоді не має значення, що ви говорите. Ви залучені в справи темряви”, — зазначив Вселенський Патріарх.

Він також додав, що це викликає жаль, адже паломники, “які залишаються стійкими у православній вірі, стикаються сьогодні з подібними труднощами і відчуженням в орієнтованому на гроші суспільстві”.

“Сумно, що паломництво невинних християн використовується іноземними сторонами, які виступають проти етики православного християнства, щоб сприяти секуляризації Церкви зсередини”, — підсумував Константинопольський Патріарх.

Comments are closed.