У суботу, 9 листопада, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму на честь святого апостола Андрія Першозваного у Києві та очолив першу Божественну літургію.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, громада київських Осокорків зводила храм понад 10 років під керівництвом настоятеля, а хрести храму було освячено ще 2013-го року.

За Божественною літургією Його Блаженству співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, благочинний Лівого берега столиці протоієрей Павло Основенко, настоятель храму протоієрей Володимир Штогрин та запрошене духовенство. Наприкінці літургії Епіфаній виголосив проповідь, в якій привітав громаду з освяченням храму та розкрив значення цієї святині в житті парафіян.

“Сьогодні ми спільно звершили освячення престолу та храму на честь святого апостола Андрія Першозваного, який за Переданням, проповідував на цих Київських пагорбах і саме за його пророцтвом ми знаємо, що побудовано багато храмів, постало багато українських святинь. Саме наша Церква в своїй основі має проповідь святого апостола Андрія і його роль для нашої Церкви є досить великою”, — сказав Митрополит Епіфаній.

“Храм — місце зустрічі з Богом, найперше у молитві та у Таїнствах, які звершуються саме у цьому посвяченому місці. Господь сказав: “Де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них”. Тому всі ми збираємось в особливих посвячених місцях — храмах, де ми по-особливому відчуваємо присутність Божу та невидиму Божественну благодать, яка діє в нашому житті. Саме в храмі кожен має можливість отримати прощення гріхів від Бога, але для того, щоб отримати прощення від Господа ми маємо прощати своїм ближнім”, — наголосив Предстоятель.

Comments are closed.