Єпископ Одеський і Балтський Павло взяв участь в урочистому прийомі з нагоди 101-ї річниці відновлення незалежності Польщі, який відбувся 12 листопада у Будинку прийомів Одеської обласної ради.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ з посиланням на дані Одеської єпархії, єпископ Павло відвідав захід на запрошення генконсула Польщі в Одесі Анджея Шмідтке.

В урочистостях також взяли участь голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, заступник голови Одеської обласної ради Юрій Димчогло, керівники дипломатичних місій акредитованих в Одесі, представники національно-культурних товариств Одещини, духовенство, діячі науки та культури, творча інтелігенція.

Захід розпочався з виконання державних гімнів Польщі та України і продовжився виступами генерального консула та високоповажних гостей.

“Користуючись нагодою, єпископ Павло побажав вельмишановному пану Генеральному консулу доброго здоров’я і нових успіхів у відповідальній діяльності, а дружньому польському народові – подальших звершень у процесах утвердження відкритого, демократичного суспільства, впевненого і сповненого оптимізму поступу в майбутнє, миру та процвітання”, – йдеться у повідомленні ПЦУ.

Керуючого єпархію супроводжував клірик храму святого преподобного Серафима Саровського міста Одеси архімандрит Микита (Сировегін).

Comments are closed.