Перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко заявляє, що міністерство найближчим часом має намір активізуватися щодо вирішення питання про перейменування “Української Православної Церкви Московського Патріархату” (РПЦ в Україні).

“Процес триває, але поки що перемоги у нас немає. Я думаю, що найближчим часом ми активізуємося в цьому питанні”, – сказала Фоменко в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” у четвер, 14 листопада, передає РІСУ.

Водночас заступник міністра не повідомила, які саме заходи має намір вжити відомство.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що УПЦ МП у своїй назві повинна позначити свою приналежність до Російської Церкви, оскільки у Москві розташований її центр впливу.

20 грудня 2018 р. Верховна Рада України ухвалила законопроект № 5309, який пропонує внесення зміни до профільного закону «Про свободу совісті та релігійні організації». Законопроект передбачає, що релігійна організація, центр якої розташований у країні-агресорі, у своїй назві повинна вказувати повну статутну назву свого релігійного центру. 22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Окрім цього, такій релігійній організації забороняється здійснювати капеланську службу у воєнних організаціях України.

  • 20 грудня 2018 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 5309, який пропонує внесення зміни до профільного закону “Про свободу совісті та релігійні організації”.
  • Законопроект передбачає, що релігійна організація, центр якої розташований у країні-агресорі, у своїй назві повинна вказувати повну статутну назву свого релігійного центру.
  • Такій релігійній організації забороняється здійснювати капеланську службу у воєнних організаціях України.

Comments are closed.