Арбітражний суд Центрального округу російської Калуги 14 листопада відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної Церкви України.

Представники ПЦУ намагалися оскаржити рішення російського Міністерства майнових і земельних відносин анексованого Криму про розірвання договору оренди собору в центрі Сімферополя.

Про це повідомили в пресслужбі російського Мінмайна Криму, передає Радіо Свобода.

“Дійсно, рішення ухвалене на нашу користь. Касаційна скарга відхилена”, – цитує повідомлення Мінмайна “Кримінформ”.

Представник інтересів Кримської єпархії ПЦУ в суді, юрист українського Регіонального центру прав людини Сергій Заєць у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії сказав, що ще не знає про таке рішення суду, при цьому “не виключає, що так може бути”.

Коментарі з цього приводу, додав адвокат, надаватимуться після того, як він ознайомиться з рішенням суду.

Крим.Реалії намагаються отримати коментар архієпископа Климента.

  • У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла до ПЦУ.
  • Від лютого 2019 року російське Мінмайна Криму почало вимагати від громади звільнити приміщення собору, пояснюючи це закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП.
  • Архієпископу Клименту запропонували альтернативний варіант, який дозволить громаді лишитися у соборі, – перереєструватися згідно з російськими законами. Той погодився, однак у російському Мінюсті затягнули процес, загалом тричі відмовивши у реєстрації української православної парафії на півострові.
  • Комітет ООН з прав людини двічі просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної Церкви України з кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі. Окупаційна влада Криму стверджує, що не отримувала рекомендацій ООН щодо храму ПЦУ.
  • 31 жовтня архієпископ Климент повідомив, що виселення громади з храму в Сімферополі призупинено.

Comments are closed.